Arne je bil v Tminu

Nekega dne smo v Bazo dobili predlog, da bi organizirali foto delavnico z Arnejem Hodaličem. Zakaj pa ne. Sandra je stopila v akcijo, pogovori in dogovori so stekli.

Sledila je objava na spletu, težko pričakovanje odziva. Organizacija sama je za bralca bloga po mojem ekstra dolgočasna, zato bom prešla kar k bistvu.

V soboto zjutraj se je Arne prismejal v Bazo. Prostor, ki smo ga prej zatemnili, je kar zažarel. Napolnil s pozitivno energijo. Tak občutek sem imela, kot da se je z vsakim prihodom udeležencev zadeva še stopnjevala. Ali pa sva bili midve tako navdušeni nad dogajanjem.

Mašinerija fotografije se je zagnala, jaz sem za nekaj časa zapustila prizorišče. Klicale so še druge obveznosti. Sandra je potem vsa navdušena pripovedovala obnovo.

Foto delavnica z Arnejem Hodaličem v Tolminu

Ni bilo samo podajanje znanja o fotografiji, zraven je bilo še cel kup doživetij, čakanje na pravi trenutek. Potovanje za meglo. V tako silovitem poslušanju sva pozabili na fotografiranje. Kriv je bil tudi ekstra zatemnjen prostor, ki nama laikoma ni omogočal hudih fotk. Ne ne, to ni izgovor. To je dejstvo.

Zdaj imamo razlog, da pride Arne še enkrat v Tolmin, da se preizkusimo tudi v praksi. Naročiti moramo čudovit sončen dan, ki jih je pri nas zagotovo veliko na voljo spomladi. Narava je pa itak nekaj čisto posebnega. Smaragdnega. Čistega.

Še vedno sem navdušena. Ne mi zamerit.