In nič drugega ni pomembno

Zdi se mi, da se prostor kot je Coworking Tolmin, neprestano spreminja, da živi svoje življenje. Na stran sem dala mantro, da bodo sem prihajali delat ljudje, ki delujejo na daljavo. Programerji, prevajalci, oblikovalci in podobni. Mogoče ja, čez poletje. Vse več je takih drugačnih, brez prenosnikov. Z drugačnimi željami.

Neprestano se pojavljajo nove priložnosti, ideje, smernice. In mi se premikamo z njimi. Živimo življenje, ki se neprestano razvija, spreminja.

And nothing else matter.

V ušesih mi odzvanja Metallica.

Kaj je lahko lepšega kot popolna svoboda, da se sproti odločaš kam se boš usmeril, da se sproti prilagajaš trgu? To si lahko privoščiš, če si majhen. Večji ko si, bolj si rigiden. Nič ni narobe, če si velik, prav je tudi, če si majhen in okreten. Kot pri borilnih veščinah. Majhni so hitri, veliki so močni. Odvisno od situacije kaj ti bolj prav pride. V misli so se mi prikradle majhne obrambne finte, pa na pamet naučeni napadi, udarci brez dotika… Včasih še pomislim na premike po tatamiju. Toda bolj ljubim premike po gozdu.

Izbrala sem si prostor na prepihu, nekje kjer ideje prihajajo in odhajajo, mnoge zaživijo, mnoge čakajo na pravi moment. Mene privlačijo starodavna znanja, tebe privlači nova tehnologija. Se lahko srečava nekje vmes? Jaz sem trdno prepričana, da ja. Tako kot ti ne znaš obrusiti lesa, se meni ne ljubi brskati po spletu za najnovejšimi gadgeti. Njemu v mestu se kolca po starih zdrsanih košarah, siru, ki diši po tradiciji, meni je všeč občutek narave med prsti. Ljubim vonj po zemlji, ti ljubiš vonj prežganih kablov. Jaz imam rada tišino, tebi neprestano piskajo sporočila.

Oba se počutiva dobro. In nič drugega ni pomembno. Srečajva se nekje vmes. Med gorami, med industrializirano padsko nižino in najlepšim mestom na svetu. Srečajva se tu v nedrju narave, kjer se stekajo smaragdne vode, kjer se zemlja dotika neba in kjer si ljudje še vzamejo čas.
Dobiva se tu, kjer se je čas ustavil, kjer so ceste še ozke in ovinki zaviti.

Ti si odpočiješ, jaz se naklepetam. Ti odideš, jaz si oddahnem. Oba sva srečna. In nič drugega ni pomembno.