Najbolj sočna ideja

Najbolj sočen start*up vikend je zaključen. Znani so finalisti, znana je najbolj sočna ideja.

Tri ideje so se obrusile do te mere, da so zdržale do konca. Tri ekipe so mozgale, kalkulirale, vadile. V vsaki od treh ekip je sodeloval vsaj en uporabnik Baze. Vesela sem, ker smo pokazali, da razmišljamo široko, da si želimo timskega dela. Želim si, da bi ideje peljali naprej in jih uresničili. Statistika je kruta, zelo majhen odstotek jih dejansko realiziramo.

Nadaljevati je treba takoj, dokler nas še drži navdušenje.

Sama sem bila v ekipi, kjer smo razvijali premično stojnico s spominki in spomini. S triciklom na električni pogon bi izkoristili mobilnost na manjših površinah, tam kamor z avtomobilom ne smeš. Spominke in spomine smo vsebinsko umestili v čas izpred sto let in svojo priložnost oziroma tim poimenovali STULET. Zanimivo je bilo raziskovanje prve svetovne vojne, bohinjske proge. Na klepet smo povabile Sandro, ki nam je v kratkem odmoru za kosilo razložila bistvo uniform vojakov, ki so se borili pri nas na Soški fronti. Strokovnjak za električno mobilnost nas je prepričal, da je pravi čas za nakup električnega vozila že zdaj.

Na koncu smo zmagali prav mi. STULET je najbolj sočna ideja na temo turizma in še v kategoriji električne mobilnosti.

V drugo uvrščeni ekipi so si zamislili izlet z muzejskim vlakom z doživetjem zgodovine in kulinarike iz preteklosti. Prislužili so si najboljšo uvrstitev v kategorijah izzivov Bohinjska proga in prva svetovna vojna.

Tretja ideja se je nanašala na razvoj aplikacije A Local in Your Pocket – lokalec v tvojem žepu. Namenjena je turistom, njeno vsebino pa polnijo lokalni ponudniki turističnih vsebin. Uporabna je po celem svetu. Nagrada za njihov trud je bila po mojem mnenju prava zmaga, saj so dobili povabilo na pogovor s potencialnim investitorjem.

Katera poslovna priložnost bo v resnici izkoriščena bomo še videli. Samo sebe že vidim v oblačilih izpred sto let, kolesariti z električnim triciklom po znamenitostih, ki jih turisti obiskujejo. Nekateri boste rekli, da se mi je odpeljalo. In prav boste imeli. Na nožni in električni pogon se mi bo odpeljalo novim dogodivščinam naproti. ČE…